Book Buddy: zorgt voor een minder vermoeiende lees- werkhouding

Om de lees- en werkhouding van leerlingen op een eenvoudige maar efficiënte manier te verbeteren zijn we bij Study Buddy aan de slag gegaan met de Book Buddy. De Book Buddy maakt het voor de leerlingen mogelijk om in een ontspannen houding te lezen en/of te werken

De Book Buddy is zeer praktisch vormgegeven, deze bestaat uit twee losse delen die eenvoudig in en uit elkaar te schuiven zijn. Afhankelijk van het formaat boek kunnen de leerlingen gebruik maken van de onderstaande modellen van de Book Buddy:

– Book Buddy Medium (geschikt voor boeken van circa A5-formaat)
– Book Buddy Large (geschikt voor boeken van circa A4-formaat)
– Book Buddy XL (geschikt voor boeken van circa A3-formaat)

Gezien het feit dat scholen ook steeds vaker gebruik maken van tablets of e-readers, hebben we sinds kort ook een Tablet Buddy in ons assortiment. Tablet Buddy heeft speciale inkepingen om ervoor te zorgen dat de tablet stabiel in de Tablet Buddy staat. (geschikt voor o.a. iPads en Samsung Galaxy)

De Book Buddy’s en Tablet Buddy worden daarnaast veel gebruikt om dingen op te presenteren. Zowel in de klas als door de hele school kunnen boeken of kaarten mooi tentoongesteld worden met de diverse modellen.

  • Boek Buddy
  • Boek Buddy
  • Boek Buddy
  • Boek Buddy
  • Boek Buddy

Study Buddy Desktop: multifunctioneel schrijfplateau voor een stabiele schrijfhouding

Om naast een goede leeshouding ook een goede werk- en schrijfhouding te stimuleren hebben wij naast de Book Buddy, de Study Buddy Desktop ontwikkeld. De Study Buddy Desktop Buddy is een multifunctioneel schrijfplateau die leerlingen de mogelijkheid biedt om in goede houding te schrijven en te lezen.

Voor leerlingen met een visuele beperking kan de Study Buddy Desktop ook van toegevoegde waarde zijn in de dagelijkse praktijk. Het werken onder een bepaalde hellingsgraad kan namelijk de informatieverwerking stimuleren.

De Study Buddy Desktop is op een speciale manier ontworpen waardoor het een aantal unieke eigenschappen bezit:

  • De Study Buddy Desktop bestaat uit twee losse delen, hierdoor is deze eenvoudig in en uit elkaar te zetten, en het zorgt ervoor dat het schrijfplateau na gebruik makkelijk op te bergen is.
  • Door het ontwerp is de Study Buddy Desktop verstelbaar in twee verschillende hellingshoeken. Leerlingen kunnen afhankelijk van hun voorkeur werken met het schrijfplateau onder een hellingshoek van 15 of 20 graden.
  • Om te voorkomen dat schriften en boeken van het werkoppervlak afglijden is één kant van de Study Buddy Desktop uitgerust met een kindvriendelijke antislip-laag.
  • Naast de antislip-laag is de onderrand van het schrijfplateau voorzien van een rubber u-profiel zodat de Study Buddy Desktop tijdens gebruik niet kan schuiven op de tafel.