Ontdek het verhaal achter het ontstaan
van Study Buddy.

Vanuit het onderwijs, voor het onderwijs.

Wat is er nou mooier dan kinderen letterlijk en figuurlijk te zien groeien? Dit blijft voor iedere onderwijsprofessional toch de essentie om iedere dag ziel en zaligheid op school en voor de klas te geven.

Vanuit deze passie is meer dan 10 jaar geleden het basisidee voor de Study Buddy ontstaan toen Arja (Durieux-Maat) als IB’er en coördinator zorg en begeleiding op de Eerste Westlandse Montessorischool zocht naar een hulpmiddel om overprikkelde leerlingen zich beter te kunnen laten concentreren, binnen een steeds drukker wordende klasomgeving.

Study Buddy Logo Zijkant, Concentratiescherm

De 5 pijlers achter het gebruik van
de Study Buddy.

Study Buddy in de klas, Prikkelarme werkplek
  1. Leerlingen moeten de Study Buddy kunnen gebruiken op de momenten dat ze er zelf behoefte aan hebben.
  2. Hij moet veilig en gebruiksvriendelijk zijn waardoor leerlingen de Study Buddy zonder hulp van de leerkracht kunnen inzetten.
  3. De Study Buddy moet op de eigen tafel, binnen de sociale omgeving van hun groepje, gebruikt kunnen worden als prikkelarme werk- of toetsplek.
  4. De Study Buddy is onderdeel van de dagelijkse klassensituatie zodat leerlingen geen uitzonderingspositie krijgen.
  5. De Study Buddy moet worden geproduceerd van natuurlijke en duurzame materialen zodat deze rust uitstraalt in de klas.

De verdere groei en ontwikkeling
van Study Buddy…

Door de onderlinge contacten met onderwijsprofessionals, de bezoeken van leerkrachten van andere scholen en door het netwerk van samenwerkingsverbanden en orthopedagogen kreeg de Study Buddy steeds meer bekendheid. Het startsein en de bevestiging dat de Study Buddy als leerhulpmiddel in een dagelijkse behoefte uit de onderwijspraktijk voorzag. Kortom echt een oplossing uit de praktijk voor de praktijk.

Het productieproces werd volledig in eigen beheer genomen en opgeschaald waardoor er tevens nieuwe producten en materialen aan het assortiment toegevoegd konden worden. De Study Buddy’s zijn met behulp van gespecialiseerde industrieel ontwerpers doorontwikkeld tot hoogwaardige, veilige en functionele onderwijsmaterialen die op dit moment op meer dan 6000 scholen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, zowel leerlingen als leerkrachten dagelijks ondersteunen.

Study Buddy in productie, concentratie, hulpmiddel, onderwijs

Ons doel blijft om leerhulpmiddelen te bedenken, te ontwikkelen en te distribueren die aansluiten bij de behoefte in de onderwijspraktijk. Om op die manier het verschil te kunnen blijven maken voor onderwijsprofessionals, leerkrachten en natuurlijk vooral voor alle leerlingen!

Bekijk de webshop

Wist je dat dagelijks meer dan 25.000 kinderen in Europa profijt hebben van de Study Buddy.

Waarom Study Buddy?

Gebruik van
duurzame materialen
Innovatieve
onderwijsproducten
Ontwikkeling i.s.m. onderwijsprofessionals
Snelle en
persoonlijke service
Made en verzonden vanuit Nederland