Study Buddy is er al meer dan 10 jaar voor
alle leerlingen in het onderwijs.

Doelgericht onderwijsbehoeften ondersteunen.

Het ondersteunen van de onderwijsbehoeften van leerlingen kan voor een school soms een lastige puzzel zijn. Wat voor de ene leerling werkt hoeft niet automatisch ook voor een ander te werken. Je ziet wel dat de inzet van leerhulpmiddelen op schoolniveau, en binnen de klas of groep, de laatste jaren steeds verder groeit. Met name voor leerlingen met Sensorische Integratie, ADHD/ADD of ASS problematiek kunnen er door fysieke hulpmiddelen te gebruiken, doelgerichte en differentiërende aanpassingen in de leeromgeving worden gerealiseerd die leerlingen kunnen ondersteunen op het gebied van de werkhouding, planning en concentratie.

Study Buddy Large met leerling, Rustig werken in de klas, Concentratieproblemen

Onderwijsvormen & toepassingen.

Op dit moment is de Study Buddy één van de meest gebruikte leerhulpmiddelen binnen het onderwijs en wordt in het PO, SBO, (V)SO en VO o.a. op de volgende manieren ingezet:

  • Prikkelarme werkplek binnen de klas of groep
  • Hulpmiddel bij het maken van (eind)toetsen
  • Het inrichten van examenruimtes met name in het VO
  • Het creëren van stilteplekken in centrale ruimtes

Waar wordt Study Buddy ingezet?

School of onderwijsinstelling

De Study Buddy wordt onderwijsbreed en op veel verschillende manieren ingezet als concreet en volledig geïntegreerd leerhulpmiddel. Hierdoor helpt de Study Buddy leerlingen iedere dag het beste uit zichzelf te halen.

Zorg-
instellingen

Binnen specifieke zorginstellingen voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen of gespecialiseerde Autisme Expertisecentra wordt de Study Buddy ingezet om kinderen een rustige en prikkelarme werkomgeving te bieden.

Thuis
of particulier

In de periode van thuisonderwijs is de Study Buddy ook veel thuis gebruikt om een rustige werkplek te creëren aan de keukentafel of ergens anders. Voor een particuliere aanschaf is de Study Buddy – KarTent uitermate geschikt.

Huiswerk-
begeleiding

In grote groepen met huiswerkbegeleiding wordt de Study Buddy ook gebruikt om individuele werkplekken af te scheiden. Dit wordt vooral gedaan wanneer de begeleiding in een centrale ruimte plaatsvindt.

Wist je dat dagelijks meer dan 25.000 kinderen in Europa profijt hebben van de Study Buddy.

Psst… deel jullie ervaringen met de
Study Buddy op school!

Waarom Study Buddy?

Gebruik van
duurzame materialen
Innovatieve
onderwijsproducten
Ontwikkeling i.s.m. onderwijsprofessionals
Snelle en
persoonlijke service
Made en verzonden vanuit Nederland